Подаруй мені казку... 2 квітня – День Дитячої книги

knugu.jpg«Писаночка», «Бабусині чомучки», «Казки Наддніпрянщини», «Малюємо, пишемо, читаємо», «Букварик-самоучка», «Абетка з історії України». Такі  нові книги для дітей побачили світ у видавничому домі «Букрек». За свою майже 20-літню історію букреківці порадували маленьких читачів багатьма гарними виданнями.

Окремо слід сказати про авторів, які пишуть для дітей, і художників, які для них малюють. Книги лауреата премії ім.. Лесі Українки Зірки Мензатюк «Катрусині скарби» та «Зелені чари» надзвичайно пізнавальні . Вони – в цікавій  для дітей інтригуючій манері розповідають про народне мистецтво і природу України.

 

Ольга Савченко-Гнатюк видала в «Букреці» чудові поетичні «Місяці-дивунці» та «Летики-полетики». Надзвичайно гарними ілюстраціями прикрасила їх Ганна Антощук.  Оформлення  розмальовки-акровіршів «Розумійко» теж належить пензлю цієї художниці. Вона проілюструвала десятки підручників для початкової школи, які вийшли у «Букреку». Постійно співпрацюють з видавництвом Людмила Остапенко, Раїса Рязанова, Олена Бржосніовська.

Особливим, унікальним  автором видавництва є Серафима Криган. Вона створила цілу плеяду підручників для шкіл з румунською мовою навчання – від «Букваря» до «»Румунської мови» 2-11 класів. Її працьовитість і наполегливість є прекрасним взірцем відданості рідному народові. З під пера Серафими Герасимівни виходили книжечки і для найменших читачів  румунською мовою «Прикиндел» та «Малюємо, пишемо, читаємо».

Частина видань для дітей виходили завдяки фінансовій підтримці Чернівецької облдержадміністрації та Чернівецької обласної Ради.

Дарина Максимець,
директор Видавничого дому "Букрек"