Буковинське видаництво – переможець конкурсу в Москві

Про це повідомив на прес-конференції на тему «Участь та перемоги українських видавців у VIII Міжнародному конкурсі «Мистецтво книги» у Москві», що відбулася в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ», Голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович.

 

Він зазначив, що три книги київського видавництва «Грані-Т» стали переможцями відразу у трьох номінаціях, а ще дві – видавництв «Балтія-Друк» (Київ) та «Букрек» (Чернівці) – стали номінантами конкурсу. Дипломи номінантів завоювали книги «Грюнвальдська битва – битва народів» у номінації «Співдружність» та «З української старовини» (Букрек») – у номінації Гран-прі».Фактично книга буковинського видавництва здобула третє місце.

Її обійшло такі видання, як білоруська енциклопедія «Радзівіли: альбом портретів ХVIII – ХІХ століть» та великий атлас Казахстану, випущений у Росії. Це унікальна книга-альбом, вперше видана в Санкт-Петербурзі у 1900 році», – зазначив голова Держкомтелерадіо.Нагородження переможців та вручення дипломів, за словами Олександра Курдіновича, відбудеться у вересні, під час роботи XXIV Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку. Як повідомляє департамент інформаційної політики Держкомтелерадіо, цього року на розгляд міжнародного журі надійшло 102 видання із семи країн СНД – Вірменії, Білорусі, Казахстану, Росії, Таджикистану, Туркменістану, Естонії та України, яка представила на конкурс «Мистецтво книги» 19 видань дев’яти віт-чизняних видавництв. Варто відзначити, що книга «З української старовини» буковинського видавництва «Букрек» на VI Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку отримала найвищу нагороду Гран-прі і була визнана кращою книгою України 2010 року.