Нові перемоги видавництва "Букрек" на конкурсі краща книга україни".


Держкомтелерадіо України, щороку відзначає кращі роботи українських видавництв з метою сприяння розвитку вітчизняного книговидання, традицій книговидавничої справи, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та друку. Торік нагороду Гран-прі здобула книга видавництва «Букрек» «З української старовини», впорядкована Петром Житарем.

 

Обговорюючи цьогорічних претендентів у 11 номінаціях конкурсу, журі враховувало зміст видання, наявність новацій у тематичному спрямуванні книжки, ілюстративне оформлення і оригінальність дизайнерської роботи, відповідність художнього оформлення змісту та якість поліграфічного виконання, суспільну і професійну значущість видання.
Переможцями і лауреатами Національного конкурсу «Краща книга України» у 2011 року стали одразу чотири книги видавництва «Букрек».
У номінації «Світ дитинства» ІІІ місце здобула «Абетка з історії України» Ярослава Паладія, яка вийшла друком завдяки фінансовому сприянню Чернівецької облдержадміністрації. Ініціатором перевидання і автором передмови став науковий працівник Чернівецького краєзнавчого музею Валерій Бєлінський.

Переможцями і лауреатами Національного конкурсу «Краща книга України» у 2011 року стали одразу чотири книги видавництва «Букрек».
«Гуцульські вишивки» Мирослави Шандро (українською, румунською і англійському мовами) завоювали третє місце у номінації «АРТ-книжка». (видавництво «Букрек») Альбом вишивок і трагічна історія життя української родини, яка проживаючи за кордоном, зуміла зберегти любов до рідної української культури і передати її нащадкам. Якби не Мирослава Шандро, її син Остап, мистецтвознавець з України Раїса Захарчук-Чугай, світ, можливо, ніколи не дізнався б, яке культурне багатство створили гуцули-українці в Румунії. Адже альбом пролежав, чекаючи публікації, близько 25 років. Авторка пішла зі світу. І тільки в незалежній Україні при сприянні румунської сторони, зусиллями «Букреку» та двох румунських видавницт «Критеріон» та «Лідана» дійшов до читача. Книга не лише вміщує найкращі взірці гуцульської вишивки в Румунії, які дуже легко відшивати, а й дає розповіді про них, про авторку книги, мистецтвознавчу трактовку.
«У номінації «Поезія»: І місце зайняла «Річка Геракліта» Ліни Костенко (видавництво «Либідь»), ІІ місце – серія книжок для дітей сучасних українських поетів (видавництво «Грані-Т»); ІІІ місце – «Крізь дим осеневих згорань» Тамари Севернюк (видавництво «Букрек»)»,- йдеться у повідомленні Держкомтелерадіо України.
У номінації «Кращий видавничий проект»: І місце - серія книжок для дітей шрифтом Брайля видавництва «Грані-Т»; ІІ місце - видання видавництва «Букрек» «З української старовини» (упорядник Петро Житар), ІІІ місце – робота видавництва «Карпати» «Вибрані твори» Василя Стефаника (угорською та українською мовами), упорядник Ласло Балла.
Вручення дипломів переможцям конкурсу відбудеться в останній день роботи VII Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку, яка працюватиме з 16 по 18 серпня в Українському Домі.