Чернівецьке видавництво "Букрек" презентує книги за кордоном

В рамках 21-ї Міжнародної виставки книг для дітей та юнацтва, яка працює у виставковому центрі «Moldexpo» міста Кишинів, презентовано книжкову продукцію українського Видавничого дому «Букрек» (Чернівці), що спеціалізується на випуску шкільних підручників, літератури українських і зарубіжних класиків, сучасних авторів українською, румунською і гагаузькою мовами. Як повідомили «ІНФОТАГ» її організатори, цього року свято книги приурочений до 180-ї річниці від дня народження відомого румунського письменника-казкаря Іона Крянге.

«Нашим основним завданням є просування дитячої книги. Салон дає можливість познайомитися з вітчизняними та зарубіжними видавництвами, взяти участь в конкурсах, бесідах і зустрічах з письменниками, придбати книги за вигідними цінами. Протягом чотирьох днів відбудеться ряд інтерактивних дитячих заходів. Комп'ютер не замінить книгу, яка залишається найефективнішим інструментом у вихованні підростаючих поколінь», - сказала директор Національної дитячої бібліотеки Клавдія Балан.

У ярмарку беруть участь понад 110 книжкових видавництв з Молдови, Румунії, Франції, Німеччини, Китаю, Литви, Польщі, України та Угорщини. Організатори заходу традиційно підготували для дітей книгу-сюприз. 15 тис. Юних читачів отримають в дар барвисто оформлену казку Іона Крянге «Гаманець з двома грішми». Бібліотекарі можуть обмінятися досвідом з іноземними колегами і отримати в подарунок книгу «Книга, бібліотека, читач».

http://acc.cv.ua/chernivtsi/22150-chernivetske-vidavnitstvo-bukrek-prezentue-knigi-za-kordonom