Подарунки до міжнародного дня рідної мови від видавництва "Букрек"

21 лютого на базі Чернівецького обласного центру «Юність Буковини» відбулися урочистості, приурочені до Міжнародного Дня рідної мови. Директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Оксана Палійчук, звернулася до всіх присутніх з вітальним словом, наголосивши, що мова – це найбільше багатство, найцінніший дарунок від Бога. Після привітань, посадовець вручила дітям з села Кримське Луганської області цінні подарунки від видавництва «БукРек».


У рамках святкування також відбулося нагородження найкращих знавців української мови. З нагоди свята Оксана Палійчук разом з менеджером видавничого дому «БукРек» Любов’ю Прокопишин нагородили переможців подяками та подарунками.


Також зі святом буковинців привітали Генеральний консул Румунії в місті Чернівці Елеонора Молдован, голова єврейської громади Буковини Льв Клейман, керівник товариства австрійсько-німецької культури ім. Й. В. Гете «Відродження» Олександр Шламп, голова польського товариства ім. А. Міцкевича Владислав Струтинський.


Мово моя рідна, материнська!
Ти співуча, ніжна і близька.
Хай же дух незгасний український
У житті нас завжди зігріва.
Процвітай же, мово калинова,
І тобі не в"янути в віках:
Мелодійна українська мова -
Чарівний, навік коштовний скарб.