Підсумки 22 Форуму видавців у Львові

Презентації, зустрічі, розмови, магія поезії, книги, події, люди, неповторні враження – усе це було на цьогорічному Форумі видавців у Львові... Цих декілька днів – це надто мало, щоб встигнути відвідати всі заходи та побачити всі новинки. Видавництво «Букрек» провело багато цікавих зустрічей та презентацій.

Вже вшосте ми разом з Міжнародним благодійним Фондом «Україна 3000»  представили  у Львові нову книгу серії «Третє тисячоліття: українська поезія». В ній виходили книги лауреатів Шевченківської премії Василя Герасим'юка, Анатолія Кичинського, Ігоря Римарука, чернівецької поетеси Інги Кейван. Цього разу вперше до читача приходить творча спадщина шістдесятника Григорія Тименка, яка існувала лише в примірниках самвидаву та рукописах.

Презентація книги відбулася на філологічному факультеті Львівського національного університету ім. Івана Франка. Науковцям та студентам представили новинку. А всі книги серії директор видавничого дому "Букрек" Дарина Максимець подарувала для наукових досліджень у бібліотечку кафедри української літератури.

Олександр Максимчук, представник фонду "Україна 3000", зауважив, що культура обов’язково переможе війну.

Автор ідеї серії "Третє тисячоліття: українська поезія" Мирослав Лазарук був на Форумі нагороджений премією і дипломом від компанії "Обнова Єврошоп".

Надзвичайна радість для авторів і видавництва «Букрек» – завершення потужної багатолітньої праці «Від депортації до депортації». Професор Юрій Іванович Макар був справжнім іменником.  Гості ще довго спілкувалися з автором за межами презентаційної зали, а він, у свою чергу, подарував деяким з них третій том книги. Треба подякувати історичному факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Ось де по справжньому вміють радіти успіхам колег, навіть з іншого міста!

У тріумф видавництва «Букрек» і авторів Роксоляни Оліщук
та Іннеси Макар перетворилась презентація підручника «Давньогрецька мова». Вона відбулася на факультеті іноземних мов Львівського національного університету ім. Івана Франка. Добрі слова звучали на адресу дизайнера видавництва "Букрек" Ігоря Стусика, який зумів не лише художньо підкреслити структуру навчального і довідкового текстів, а й проілюструвати їх так, що підручник перетворився у захоплюючу книгу.

Цікавою та пізнавальною була презентація серії коміксів «Українські супергерої», другий випуск якої видавництво «Букрек» випустило нещодавно. «Невидимий острів» одразу знайшов своїх шанувальників, а автор Леся Воронюк та художниця Софія Розуменко залюбки поспілкувалися з гостями і поділилися планами на майбутнє.