СУПЕРГЕРОЇ І СУПЕРДІТИ: презентація коміксів "Українські супергерої" у Чернівцях

3 червня «Видавничий дім «Букрек» та Леся Воронюк офіційно презентували в Чернівцях перший випуск коміксів "Українські супергерої". Дуже хочеться, аби сучасні українські діти та підлітки мали українських героїв для наслідування. Пригода кожного випуску перегукується із нинішніми подіями. Прототипами героїв стали мужні воїни, які обороняють Україну на Сході. Леся Воронюк, автор ідеї коміксій "Українські супергерої", пояснює: «Кіборг – це прототип наших воїнів, які зараз воюють, наділений силою. Кріп – це травник з Карпат, який вміє долати ворога не тільки силою, а й хитрістю та вміє варити зілля – правди спогадів, віри, любові».

Четвірка українських супергероїв протистоїть у коміксах двоголовим орлам-людожерам та колорадам. У першому випуску патріотичні воїни рятують жайворонка, завдяки якому над Україною має зійти сонце.

Ми раді, що ця робота вже знайшла багато шанувальників. Першим рецензентом коміксів став 10-річний Андрій Гречанюк:  «Мені дуже сподобався цей комікс, і персонажі у ньому кльові. Наприклад, Кобзар чи Кіборг. Кобзар подобається мені тим, що він, не зважаючи на те, що сліпий, завжди перемагає». Але все ж хлопчик констатує, що найголовнішим супергероєм для нього тато, який зараз воює на сході України: «Він для мене найголовніший герой, він там практично вже рік, а герой для мене тому, що його туди не призвали, а він пішов добровольцем. І мій хрещений теж пішов туди добровольцем»

Плануємо видати щонайменше десять історій про пригоди українських супергероїв, а також перекласти їх англійською мовою, щоб про патріотичних воїнів дізнались діти з інших країн.