НА ХІ МІЖНАРОДНІЙ КИЇВСЬКІЙ КНИЖКОВІЙ ВИСТАВЦІ: «Кота» правили, а «Хунту» дарували

 

НА ХІ МІЖНАРОДНІЙ КИЇВСЬКІЙ КНИЖКОВІЙ ВИСТАВЦІ видавництво «Букрек» представляло новинки свої та інших видавництв краю. Стенд «Книги Буковини» приваблював не лише звичайних книголюбів, а й   ВІП-персон.
В день відкриття виставки була представлена книга «Місце мерця» бельгійського автора Жана-Люка Утерса у перекладі з французької Івана Рябчія.
На презентації книги братів Кононенків «Неймовірна смакота від розумного кота» директору видавництва «Букрек» Дарині Максимець вдалося познайомитися з одним із авторів рецептів, які зазначені у виданні, Федором Демченком. ... Семикласник ніяк не погоджувався з тим, що у його фразі «Соус спагетний – зовсім не вредний» , треба було б вжити слово «шкідливий».
– Тоді не було б рими, – протестував хлопчик.
У вихідні з читачами зустрілася відома українська письменниця Людмила Таран. Відбулася її автограф-сесія. Книга цієї авторки «Прозорі жінки» нині активно обговорюється на творчих зустрічах та в соціальних мережах.
Неоднозначне сприйняття – від нищівної критики – до всебічного «одобрямсу» – викликала  книга-провокація Дмитра Савченка «Київ Хунта Сіті». Саме в ці дні з нею знайомляться незвичайні читачі – учасники АТО. Автор і видавець відважилися подарувати  примірник відомому телеведучому Андрію Куликову.
В рамках роботи виставки відбулося нагородження дипломами кращих видань. «Букрек» зайняв перше місце у номінації «Краща серія» за 40-томник «Українських народних казок». На цей час ще невиданими залишаються три книги. Одна з них, яка об’єднає казки Київщини, побачить світ за програмою «Українська книга», а для томів казок із Вінничини ще розшукуються спонсори.
А поки що спонсором став сам «Букрек». В рамках акції для дітей «Книжкова веселка» творчого об’єднання «Всі мрії», видавництво подарувало «Українські народні казки» для поповнення фондів  дитячої бібліотеки в містечку Дружківка Донецької області.
– Вручаючи цей подарунок,  хочу побажати дітям Донеччини читати казки рідної України під мирним небом, щоб жахи і монстри війни назавжди покинули їх край, – сказала директор «Букреку» Дарина Максимець.
Ольга Бризицька