Інга Кейван презентувала поетичну книгу "Тінь базальту. Тіло базальту"

25 листопада о 18:00 в книгарні "Є" відома чернівецька поетеса Інга Кейван познайомила франківських читачів зі своєю новою книгою "Тінь базальту. Тіло базальту". В числі інших відвідувачів на презентацію завітав Євген Баран, відомий літературний критик.

Сама Інга Кейван – поетеса, лауреат першого Літературного конкурсу ім. В. Коваля (2002), літературний критик, літературознавець, кандидат філологічних наук, викладач Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Книга "Тінь базальту. Тіло базальту" поєднала у собі три поетичні книги письменниці, вийшла за сприяння Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" і ввійшла до серії "Третє тисячоліття: українська поезія".

"Ця книга вмістила в себе три мої поетичні книги - "Тремтіння сфер", "Коли Бог приходить" та "Тінь базальту. Тіло базальту". Ці книги написані в різний час, і нарешті вони вийшли в паперовому форматі, бо дві перших книги раніше були презентовані мною лише в електронному форматі. ЦІкаво те, що в серії "Третє тисячоліття: українська поезія", до якої ввійшла моя книга, раніше видавались лише чоловіки, я перша жінка в ній. Наклад даної книги - тисяча примірників. Я не сподіваюсь на широке коло читачів, оскільки ця поезія є дещо герметичною, а скоріше розраховую на людей вдумливих", - розповіла Інга Кейван на презентації.

"Я скажу, що Інга Кейван - це один з найчесніших і найестетичніших голосів сучасної української поезії. Їх я можу порахувати на пальцях однієї руки - це Маріанна Кіяновська, Олег Соловей, Інга Кейван", - відзначив Євген Баран, літературознавець, Заслужений працівник культури України.