Азбука археофутуризму

"Букрек" видав нову книгу молодого київського поета Андрія Волошина.

Друга поетична збірка Андрія Волошина «Інша імперія» продовжує започаткований автором у першій «Nасправді Nещастя Nемає» пошук нових, археофутуристичних форм вияву світобачення митця.

Вірші молодого поета можна вважати крайньою точкою сучасної української інтелектуальної поезії. Його творчість – тільки для читача з високим рівнем IQ та бажанням думати і вдумуватися, зчитувати образи на свідомому та підсвідомому рівнях.

У віршах добре відчутна сутність автора – молодої людини з мегаполісу, яка щосекунди пропускає через себе сотні зустрічних людей, емоцій та подій, яка опускається в найглибші підземелля – метро і до маргіналів, і яка піднімається до найвищих опор сучасної міської цивілізації – книгарень, музеїв, дахів.

Особливо цікавим є цикл «Азбука археофутуризму». Цикл, в якому поет ускладнює собі завдання вдвічі – експеримент зі словом доходить до змістовно-філософського піку, коли значення має кожен звук і кожна буква.

Автор поділився своєю творчістю у двомовному вияві, переклавши поезії з української на англійську. Це вже не перший крок поета на перекладацькій ниві, наприклад,  він переклав з англійської Езру Паунда.